جدیدترین مطالب

مادران بايد اين رژيم غذايي را پس از زايمان رعايت كنند

انتشار : 1394/11/09 تعداد بازدید : 2245 کد : 10326

رژيم غذايي مادر پس از زايمان بسيار مهم است. تغذيه مناسب پس از زايمان علاوه بر بازسازي قواي جسمي و روحي مادر، از طريق شير مادر به نوزاد مي رسد و تاثير خاص خود را به روي نوزاد مي گذارد. مطالعه اين مقاله شما را بايد و نبايد هاي تغذيه پس از زايمان آشنا مي كند..

توصيه هاي غذايي به تمام خانمهاي شيرده:

براي اينكه خود و كودكتان در دوران شيردهي سالم باشيد، به توصيه هاي زير عمل كنيد:
1- سعي كنيد 4 تا 5 عدد تخم مرغ در هفته ميل كنيد. بهتر است تخم مرغ را به صورت آب پز استفاده كنيد و كمتر نيمرو يا عسلي كنيد.
2- شير شما در صورتي ويتامين كافي براي رشد شير خوار دارد كه شما به مقدار كافي غذاهاي ويتامين دار مصرف كنيد. اگر غذاهاي ويتامين دار به مقدار كافي مصرف نكنيد، شير شما ويتامين كافي نخواهد داشت و شير خوارتان دچار كمبود ويتامين مي شود. پس سعي كنيد از مواد غذايي داراي ويتامين به اندازه كافي مصرف كنيد.
3- اگر شما چاي غليظ، قهوه، نوشابه گازدار و... مصرف كنيد، شير شما مي تواند شير خوار را دچار عصبانيت، بي اشتهايي و كم خوابي كند. بنابراين تا حد امكان از مصرف اين نوشيدنيها خود داري كنيد.
4- اگر شما بعضي غذاها مثل كلم، پياز، مارچوبه و تربچه و يا غذاهاي پر ادويه و پر چاشني مصرف كنيد، ممكن است شير شما بد طعم شود و شير خوار، شير شما را نخورد. بهتر است تا حد امكان اين مواد غذايي را مصرف نكنيد و يا كمتر مصرف كنيد.
5- گاهي اوقات نوزاد به مواد غذايي كه توسط مادر خورده شده و در شيرش
ترشح شده است حساسيت دارد و اين مواد غذايي موجب گريه و بي قراري نوزاد مي شوند. بعضي از اين مواد غذايي عبارت است از: تخم مرغ، گندم، سير، برخي ادويه ها، مصرف زياد قهوه و چاي پررنگ، باقالي، شير گاو و...
علائم حساسيت نوزاد به شير مادر دل درد، اسهال، استفراغ، تنگي نفس، جوشهاي ريز پوستي و قولنج است.
راه درمان اين است كه مادر، ماده حساسيت زا را بشناسد و آنرا مصرف نكند. راه شناسايي ماده حساسيت زا اين است كه بدانيم معمولا 4 تا 6 ساعت طول مي كشد تا غذايي كه مادر خورده، داخل شيرش شود. مادر با توجه به اين زمان، مي تواند ماده غذايي حساسيت زا را بشناسد و مصرف نكند.
6- كاهش وزن شما پس از زايمان بايد تدريجي باشد و وزن خود را با تحرك بيشتر و انجام فعاليت بدني كم كنيد نه كم خوري. اگر شما مواد غذايي كافي مصرف نكنيد، نمي توانيد شير كافي توليد كنيد و شير خوار دچار سوء تغذيه مي شود. همچنين شما به علت ضعف بدني، احساس ضعف، خستگي و بي حوصلگي مي كنيد و توان مراقبت از كودك را نخواهيد داشت.
7- همواره به خاطر داشته باشيد در صورت تغذيه ناكافي و نادرست در دوران شيردهي، شما بيشتر از شير خوار ضرر مي كنيد و دچار عوارضي همچون پوكي استخوان، مشكلات دندان، كم خوني و ... مي شويد.
8- ورزش براي بهبود وضعيت جسمي و روحي شما پس از زايمان بسيار لازم است و باعث كاهش وزن تدريجي و تناسب اندام شما مي شود اما بهتر است فعاليت ورزشي شديد در دوران شيردهي نداشته باشيد زيرا بعد از فعاليت ورزشي شديد، ممكن است شير شما تلخ شود و شير خوار از خوردن شير امتناع كند.
9- جوري برنامه ريزي كنيد كه از تمام مواد غذايي مورد نياز در دوران شيردهي،به ميزان كافي مصرف كنيد.

منبع اين مقاله كتاب تغذيه مادران قبل از بارداري، دوران بارداري و پس از زايمان مي باشد. اين كتاب برگرفته از چند رفرنس معتبر مامايي از جمله بارداري و زايمان ويليامز و تغذيه دوران بارداري، شيردهي و شيرخواري نوشته دكتر مينو فروزاني است

مادران بايد اين رژيم غذايي را پس از زايمان رعايت كنند

در صورتی که در مورد مطلب فوق سوالی دارین میتوانید از طریق فرم زیر مطرح نمایید .