تغييرات روحي در سه ماهه اول دوران بارداري
در سه ماه اول بارداري ممكن است به صورت طبيعي تغييرات روحي همچون عدم اطمينان نسبت به بارداري، ترس و اضطراب، تغيير خلق، غافلگير شدن و .... را تجربه كنيد كه در زير مفصل در رابطه با هر يك از آنها صحبت ميشود.
1- غافلگيري:
هر بارداري ميتواند تا حدودي غافلگير كننده باشد. معمولاً يا شما قصد باردار شدن نداشتهايد يا قصد داشته ايد اما در گوشههايي از ذهن خود نسبت به اين كه ميتوانيد حامله شويد يا نه شك داشته ايد و تست حاملگي مثبت شما را
غافلگير ميكند.
2- عدم اطمينان نسبت به حاملگي:
بسياري از زنان با وجود تست بارداري مثبت، از حاملگي خود مطمئن نيستيد و وقت زيادي را صرف ميكنند تا بارداري خود را ثابت كنند. حتي ممكن است راه رفتن يا لباس پوشيدنشان در ماههاي اول بارداري، به خانمهاي پا به ماه شباهت پيدا كند.
بعضي از خانمهاي باردار نيز كه از حاملگي خود راضي نيستند يا وحشت دارند، ممكن است در جستجوي نشانه هايي باشند كه ثابت كنند حامله نيستند.
3- عدم اطمينان از صحيح بودن بارداري در زمان كنوني:
ممكن است زنان در اوايل دوران بارداري، دچار شك و ترديد شوند كه آيا حاملگي در مقطع زماني كنوني صحيح بوده است يا نه. بسياري از زنان اظهار ميدارندكه آمادگي بارداري را نداشته اند يا كاش ديرتر باردار ميشدند تا يك سري كارهاي شخصي يا برنامههاي نيمه تمامشان را كامل ميكردند.
اين نگرانيها طبيعي است اما امكان دارد اگر ذهن خود را مشغول آنها كنيد، موجب افسردگي، تحريك پذيري، اضطراب و ترس شما شود.
پس سعي كنيد هنگامي كه اين احساسات منفي را تجربه ميكنيد، ذهن خود را به روي مسائل مورد علاقهتان متمركز كنيد و به خصوص خداوند را بسيار ياد كنيد كه يادش آرام بخش دلها است و اوست كه آرامش را به قلبهاي مؤمن هديه ميكند تا بر ايمانشان بيفزايد.
به ياد داشته باشيد شك و ترديدهايي كه در حال حاضر تجربه ميكنيد، با پيشرفت بارداري رنگ ميبازد و معمولاً پس از اولين احساس حركات جنين، جاي خود را به شادي و آرامش ميدهد.
4- توجه زياد به خويشتن
در اين دوران ممكن است شما به روي خودتان و تغييرات جسمي مثل تهوع و استفراغ و احساس خستگي و ... كه ثابت ميكند باردار هستيد، متمركز شويد و به علت اينكه هنوز جنين وزن نگرفته و شكم شما بزرگ نشده، توجه زيادي به جنينتان نداشته باشيد.
5- ترس و اضطراب و نگراني
اين ترس و اضطراب در بارداري طبيعي است و ممكن است به علت ترس از زايمان، وحشت از بيماريهاي ارثي نوزاد، ارتباط جنسي، سقط و ... باشد.
يكي از مهمترين علل اين ترس و نگراني، بي خبري و ناآگاهي در رابطه
با دوران بارداري و زايمان است و شما ميتوانيد با مطالعه كتابهاي معتبر منتشر شده در اين زمينه يا پرسيدن سؤالات خود از افراد ذيصلاح و .... جواب پرسشهاي خود را بيابيد و تا حدود زيادي از اين ترس و نگرانيهاي طبيعي كه از بي اطلاعي در رابطه با اين دوران و مسائل مربوط به آن ناشي ميشود بكاهيد.
6- تغييرات خلق و خو
به علت تغييرات فيزيكي و هورموني و همچنين به هم خوردن برنامههاي عادي زندگيتان، امكان دارد حالت شادي و آرامش شما سريعاً به عصبانيت تغيير كند يا از خوشبيني سريعاً بدبين شويد كه اين تغيرات روحي طبيعي است و سريعاً
از بين ميرود.
فقط سعي كنيد در اين رابطه با همسرتان صحبت كنيد و او را نيز از اين تغييرات طبيعي خلق و خو آگاه كنيد.
به طور كلي يك زن در دوران بارداري بيش از زمانهاي عادي زندگي به محبت و توجه همسرش احتياج دارد. پس سعي كنيد با توضيح شرايط روحي و جسمي خود به همسرتان، همراهي و مشاركت او را نيز در اين دوران به دست آوريد تا با كمك و همراهي هم، اين دوره از زندگي را با شادي و آرامش و خاطرات خوش پشت سر بگذاريد و لحظههاي زيبا و خاطرهانگيز آن را همواره به ياد داشته باشيد.