عوارض واكسيناسيون
سالها است كه واكسيناسيون در تمام كشورهاي دنيا از جمله ايران انجام ميشود و سالهاست كه شاهد كاهش بعضي بيماري ها مثل فلج اطفال در جامعه خودمون هستيم
اما واكسيناسيون علي رغم تاثيرات مثبت ،عوارض و تاثيرات منفي نيز داشته است اما اكثر محققين معتقدند عوارض مثبت آن از عوارض منفي بيشتر است.
به هر حال چندين سال است كه بعضي محققين كشورهاي اروپايي به ارتباط بين بعضي واكسنها مثل واكسن سرخك سرخچه اوريون و ابتلاي كودك واكسينه شده به اوتيسم صحه مي گذارند.
همچنين گاه گزارشات ضد و نقيصي از ارتباط بين واكسيناسيون و ابتلا به بعضي كانسرها و بيماري هاي خود ايمني به چشم ميخورد.
البته معمولا اين تحقيقات از سوي مراجع ذي صلاح صحه گذاري نميشود اما با توجه به اينكه ارتباط بين اوتيسم و واكسيناسيون موجب شكايات جنجالي والدين از شركتهاي واكسن سازي در اروپا مي شود، اين نوشته را به ارتباط بين واكسيناسيون و بعضي بيماريهاي كودك اختصاص دادم
اروپايي ها و اعتراضات عليه واكسيناسيون اطفال
از دهه ۷۰ ميلادي جنبشهاي جديدي عليه واكسناسيون در كشورهاي غربي به طور علني شكل گرفت. دلايل اصلي اين مخالفتها را ميتوان به شايعاتي از جمله غيرضروري بودن واكسنها، مبارزه با قدرت گرفتن شركتهاي داروسازي و شايعاتي درباره ارتباط ميان واكسن و برخي بيماريها دانست.
به عنوان مثال بسياري از افراد طرفدار اين جنبشها بر اين باورند كه تزريق واكسن سبب شيوع بيماريهايي چون اوتيسم و كانسر وبيماري هاي خود ايمني در كودكان ميشود.
گرچه ميزان واكسن گريزي در اروپا از بقيه نقاط جهان كمتر است، اما روند رو به رشدي دارد.
چند حقيقت در رابطه با واكسنها
در رابطه با واكسنها واقعياتي وجود دارد كه به بعضي از انهااشاره ميكنم
- واكسيناسيون گسنرده و همگاني اطفال سود سرشاري را به جيب كارخانه هاي توليد واكسن سرازير ميكند و اين كارخانه ها ممكن است از گسترش اطلاعات در مورد عوارض واكسن ها جلوگيري كنند.
- بعضي مواد سمي در ساختار واكسن ها وجود دارد كه ممكن است براي كودك مضر باشد موادي همچون جيوه فرمالدئيد و الومينيم و بافت انساني و حيواني و فنول و... كه عوارض انساني اين مواد به خصوص براي اطفلل غير قابل انكار است
- واكسيناسيون گسترده موجب ريشه كني بعضي بيماري هاي واگيردار شده است غير قابل انكار است اما اينكه بعد از ريشه كني يا كاهش شديد بيماري هاي واگير دار در حال حاضر، آيا نبايد تغييراتي در نحوه انجام واكسيناسيون و تركيب واكسن داده شود و بعضي واكسنها حذف شود جاي سوال و بحث دارد كه متاسفانه به آن پرداخته نمي شود.
- خبرهاي ضد و نقيصي از استفاده از رده هاي سلولي جنين هاي سقط شده در توليد بعضي واكسنها به گوش مي رسد كه اين سلولها مي تواند عوارضي داشته باشد
گفتگو در رابطه با عوارض واكسيناسيون ممنوع
در حالي كه عده زيادي از والدين در گير مشكلات فرزندان اوتيسمي، سرطاني و.. خود هستند و بعضي مراجع علمي بيماري فرزندان انها را به علت واكسيناسيون مي دانند كه اين منجر به شكايات زيادي از سازندگان اين واكسنها در كشورهاي اروپايي شده شكاياتي كه گاه موفقيت آميز بوده است، متاسفانه در اكثر كشورها به خصوص كشورهاي جهان سوم صحبت در رابطه با عوارض واكسيناسيون را صحيح نميدانند.
هنگامه صدرايي
كارشناس مامايي
